تفاوت تلویزیون QLED با OLED چیست؟
وقتی قصد خرید تلویزیون دارید، ویژگی های پر زرق و برق آن ها شما را به خود جذب می کند. این ویژگی ها شامل HDR و UHD، سرعت تازه سازی ، تعادل رنگ ، ویژگی های هوشمند و فناوری روشنایی هستند وبه طور خاص ، نمایشگرهای QLED در مقابل OLED می باشند.
برای بیان تفاوت تلویزیون OLED با QLED موارد زیادی را می توان نام برد. این دو تلویزیون با پنل های متنوع تولید و ارائه شده و هر کدام از آن ها ویژگی هایی دارند که ساختار و طراحی متفاوتی را برای آن ها به ارمغان آورده است.
تلویزیون های سامسونگ با طراحی QLED بزرگ می باشند و مجموعه کاملاً جدید 2021 مانند مدلهای Neo QLED 4K و 8K دارند. همچنین مارک هایی مانند سونی و TCL نیز تولید کننده مجموعه های QLED هستند. وقتی صحبت از تلویزیون های OLED به میان می آید ، ال جی با این فناوری پیشرو است. در مدل های A1 ، G1 و Z1 ال جی از صفحه نمایش OLED استفاده شده است.
برای بررسی دقیق و عمیق هر کدام از این دو فناوری بهتر است هرکدام را به صورت جدا بررسی کنیم تا بهتر متوجه تفاوت تلویزیون QLED باOLED شویم.
OLED چیست؟
OLED مخفف عبارت"OrganicLight-EmittingDiode" است. هر پیکسل جداگانه در یک مجموعه OLED یک چراغ LED کوچک است، اما یک نور فوق العاده نازک به وجود می آورد و می تواند نور و رنگ را در یک زمان و یک واحد تولید کند. به عبارت دیگر ، این تلویزیون ها نور پس زمینه را تنها برای هر پیکسل OLED تولید می کند.
وقتی از تلویزیون های OLED صحبت می کنید ، بزرگترین مزیت، سطح مشکی فوق العاده ی آن هاست. برخلاف تلویزیون QLED یا LED که باید نور پس زمینه را کم کنید تا صفحه ی تلویزیون تاریک تر شود، در یک تلویزیون OLED به سادگی می توان پیکسل را خاموش کرد. و زمانی که پیکسل خاموش باشد، هیچ نور و هیچ رنگی از خود ساطع نمی کند و به همان اندازه تاریک می شود که تلویزیون خاموش تاریک است.
تلویزیون QLED چیست؟
تلویزیون QLED ، مخفف کلمه ی "Quantum Light-Emiting Diode " می باشد. ویژگی مهم تلویزیون های QLED بهره وری از فناوری کوانتوم دات است. این فناوری کوانتوم دات سبب تفاوت بین تلویزیون QLED با تلویزیون های معمولی شده است. فناوری کوانتوم دات لایه ای از ذرات ریز هستند که بر روی نور پس زمینه LED قرار دارند و توانایی انعکاس بیش از یک میلیارد رنگ را دارندو رنگ ها را غنی تر نشان می دهند. کوانتوم دات همان فناوری است که در تلویزیون های LCD و QLED تفاوت بسیاری را در سطوح نمایشگر به وجود آورده است.
برای خرید لوازم خانگی از برترین برند های ایرانی و خارجی با بهترین قیمت و کیفیت به بخش محصولات صنیع خانی بروید تا محصول مورد نظر خود را با بهترین قیمت مشاهده و در صورت لزوم خریداری کنید.
بهتر است این نکته را نیز بدانید که تفاوت تلویزیون QLED با LED معمولی همان نانوذرات کوچکی به نام منطقه کوانتومی است که برای شارژ فوق العاده روشنایی و رنگ خود از آن ها استفاده می کند.
مقاله پیشنهادی: سینمای خانگی یا ساندبار چیست؟
تفاوت QLED با OLED
اکنون که متوجه شدید این نام ها به چه معناست و از نظر فناوری صفحه نمایش چه ویژگی هایی دارد ،بهتر است تفاوت تلویزیون QLED با OLED را از نظر روشنایی ، کنتراست ، زمان پاسخگویی و طول عمربررسی کنیم.
روشنایی
تلویزیون های QLED از نظر روشنایی مزیت ها و ویژگی های قابل توجهی دارند. از آنجا که آنها از نور پس زمینه جداگانه استفاده می کنند (به جای تکیه بر روی هر پیکسل برای ایجاد نور خود) ، این نور پس زمینه LED را می توان به طرز چشمگیر و قابل قبولی روشن کرد.
پنل های OLED نمی توانند روشنایی خالص ایجاد کنند. پیکسل های ساطع کننده نور آنها به سادگی نمی توانند به همان میزان نور به وجود آورند. در یک اتاق تاریک ، این مساله، مشکلی ایجاد نمی کند و در واقع بهتر است . زیرا OLED با روشنایی کمتر به همان کنتراست دست پیدا می کند . اما در محیط های با نور خوب و زیاد، تلویزیون های QLED بیشتر قابل مشاهده هستند.
پیشنهاد خرید تلویزیون: تلویزیون ال ای دی تی سی ال مدل 32D3000i سایز 32 اینچ
سطوح مشکی و کنتراست
کنتراست تفاوت بین تاریک ترین قسمت تصویر و روشن ترین قسمت آن است. اگر یک تلویزیون یک قسمت واقعاً سیاه را ارائه دهد ،نباید قسمت های روشن را کاملاً روشن جلوه دهد تا سطح کنتراست خوبی به دست آید. به همین دلیل است که وقتی از سطوح سیاه صحبت می شود ، OLED به عنوان قهرمانی بی رقیب به حساب می آید.
زمان پاسخگویی
زمان پاسخ به مدت زمانی گفته می شود که طول می کشد که پیکسل از یک حالت به حالت دیگر برسد. هر چه زمان پاسخگویی سریعتر انجام شود ، تصویر واضح تر نمایش داده می شود. سرعت پاسخگویی فراتر از این است که چشم انسان قادر به بیان تفاوت آن باشد ، اما از نظر میزان اندازه گیری استاندارد می دانیم که تلویزیون های OLED بسیار سریعتر هستند.
زمانهای معمول پاسخ QLED بین دو تا هشت میلیون ثانیه متغیر است ، و زمان پاسخگویی OLED حدود 0.1 میلیون ثانیه است.
طول عمر
تلویزیون های OLED را می توانید پنج ساعت در روز به مدت 54 سال تماشا کنید تا روشنایی آنها به 50 درصد برسد. تلویزیون های QLED اما منبع نور پس زمینه آن - LED - اثبات شده است. و از این نظر تلویزیون های QLED بهتر هستند.
در آخر و به عنوان نتیجه گیری باید بگوییم هر کدام از این فناوری ها در نوع خود چشمگیر هستند ، اما شما باید با توجه به نیازها و بودجه ی مورد نظر خود بهترین نوع را انتخاب کنید.
سوالات متداول
OLED مخفف عبارت"OrganicLight-EmittingDiode" است. هر پیکسل جداگانه در یک مجموعه OLED یک چراغ LED کوچک است، اما یک نور فوق العاده نازک به وجود می آورد و می تواند نور و رنگ را در یک زمان و یک واحد تولید کند.
لویزیون QLED ، مخفف کلمه ی "Quantum Light-Emiting Diode " می باشد. ویژگی مهم تلویزیون های QLED بهره وری از فناوری کوانتوم دات است. این فناوری کوانتوم دات سبب تفاوت بین تلویزیون QLED با تلویزیون های معمولی شده است.
تلویزیون های OLED را می توانید پنج ساعت در روز به مدت 54 سال تماشا کنید تا روشنایی آنها به 50 درصد برسد. تلویزیون های QLED اما منبع نور پس زمینه آن - LED - اثبات شده است. و از این نظر تلویزیون های QLED بهتر هستند.