تاثیر قطعی برق در لوازم خانگی
قطعی برق ممکن است به دلایل مختلفی از جمله طوفان، صاعقه، کاهش ذخیره ی مخازن آب نیروگاه های برقابی و... باشد. اما موضوعی که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، تاثیر قطعی برق در لوازم خانگی است.
معمولاً هنگام قطع برق، به لوازم خانگی و الکترونیکی صدمه وارد نمی شود، بلکه هنگام روشن شدن مجدد ممکن است ولتاژ شبکه بیشتر یا کمتر از مقدار ایده آل شود.
اگر قصد خرید لوازم خانگی را با بهترین قیمت و کیفیت دارید میتوانید محصولات سایت صنیع خانی را ببینید تا یک خرید مقرون بصرفه و عالی را داشته باشید.
اگر ولتاژ بیش از حد زیاد باشد ، که اصطلاحا به آن افزایش می گویند، یک مینی انفجار رخ می دهد. این رویداد قطعاً می تواند به تجهیزات و لوازم خانگی آسیب برساند. آسیب پذیرترین وسایل نیز تلویزیون ، رایانه یا سایر وسایل الکترونیکی متصل به سیستم و تلفن های ثابت هستند.
هنگامی که ولتاژ برمی گردد اما کمتر از حد معمول باشد ، این رویداد نیز می تواند باعث آسیب به لوازم خانگی شود. وسایلی که دارای موتورهایی مانند یخچال هستند و یا سایر وسایل سنگین در این شرایط آسیب پذیرتر هستند. در این حالت آسیب به این دلیل رخ می دهد که موتور ممکن است قدرت شروع به کار کافی نداشته باشد. علت دیگر اینکه این پدیده می تواند باعث گرم شدن بیش از حد سیم کشی آن ها شود تا زمانی که محافظ حرارتی روشن شود.
پیشنهاد مطالعه: 4 دلیل سرو صدای اضافی یخچال و فریزر
تاثیر قطع برق بر یخچال
در صورت قطعی برق، دمای داخل یخچال به تدریج افزایش مییابد و این موضوع میتواند منجر به خرابی مواد غذایی در داخل یخچال شود. همچنین هنگامی که برق قطع میشود، اجزای الکتریکی داخل یخچال که به طور معمول با ولتاژ و جریان مشخص کار میکنند، ممکن است به طور ناگهانی قطع شوند و این موضوع میتواند منجر به خرابیهای جدی در قطعات الکتریکی یا الکترونیکی شود.
-
کمپرسور: قطعی برق میتواند منجر به قطع کارکرد کمپرسور یخچال شود. زیرا کمپرسور برای ایجاد برودت در داخل یخچال و فریزر نیازمند برق است. هنگامی که برق قطع میشود، کمپرسور توقف مییابد و ممکن است با گرم شدن زیادی در صورتی که قطعی برق طولانی مدت باشد، دچار خرابی شود.
-
فنها: برخی از یخچالها دارای فنهای خنککننده هستند که به منظور پخش برودت ایجاد شده توسط کمپرسور استفاده میشوند. هنگامی که برق قطع میشود، این فنها نیز قطع میشوند و ممکن است دچار خرابی شوند.
-
سیستم کنترل الکترونیکی: برخی از یخچالها دارای سیستمهای کنترل الکترونیکی هستند که عملکرد آنها به برق وابسته است. قطعی برق میتواند باعث ناپایداری و یا خرابی در این سیستمها شود.
-
سنسورها: سنسورهای موجود در یخچال برای کنترل دما و سایر ویژگیها نیازمند برق هستند. در صورت قطعی برق، این سنسورها کار نخواهند کرد و ممکن است اطلاعات دقیقی از دما در داخل یخچال فراهم نشود.
-
قطعات الکتریکی دیگر: قطعی برق میتواند به طور کلی تاثیرات مخربی بر روی قطعات الکتریکی دیگر یخچال داشته باشد، از جمله قطعات موتوری، سوئیچها، و ولومها که به برق وابسته هستند.
بنابراین، برخوردهای قطعی برق باید به دقت مدیریت شوند و از روشهایی مانند استفاده از جعبه فیوز یا گارانتی برای کاهش خطرات ناشی از قطعی برق در یخچال استفاده کرد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ی مربوط به از چه راهی بفهمیم پنکه سوخته ؟ را مطالعه کنید.
محافظت از لوازم خانگی هنگام قطعی برق
برای محافظت از خانه و لوازم برقی خود می توانید چند کار را انجام دهید.
- اگر هنگامی قطع شدن برق در خانه بودید، بهتر است هر چیزی را که در حال حاضر به پریز برق متصل شده است از برق بکشید.
- همچنین می توانید محافظ های قوی برق تهیه کنید. برخی از وسایل برقی دارای محافظ های قوی هستند ، که بهتر است آن ها را تهیه و استفاده کنید.
- یک گزینه دیگر این است که یک متخصص برق حرفه ای پیدا کنید و به او بسپارید که محافظ کل خانه را نصب کند. این نوع محافظ برق معمولاً به پانل سرویس یا جعبه فیوز شما وصل می شود. در حالی که این گزینه هزینه ی بیشتری برای شما دارد ولی با محافظت از لوازم جانبی شما هزاران دلار صرفه جویی می کنید. همچنین می تواند به شما آرامش خاطر بدهد که وسایلتان سالم می ماند.
- امروزه دستگاهی به نام UPS نیز وجود دارد که به شما این امکان را می دهد تا دچار تاثیر قطعی برق بر لوازم خانگی نشوید. این دستگاه با استفاده از باتری کمکی به شما فرصت میدهد که پس از قطع شدن برق لوازم برقی را از برق بکشید.
- از GFCI برای جلوگیری از آسیب های قطع ناگهانی برق استفاده کنید. GFCI وسیله ایست که جریان برق را تحت نظر می گیرد و اگر جریان برق بیشتر از حد مجاز شود برق را قطع میکند. با این روش از آسیب و سوختن لوازم برقی پیشگیری می کنید. برخی از این دستگاه ها دارای تنظیمات حرفه ای ، دکمه های TEST- RESET و ... نیز می باشند که در بسیاری از کشورها به عنوان یک استاندارد در امور برقی از آن ها استفاده می کنند.
مقاله پیشنهادی: معرفی بهترین برندهای لوازم خانگی در ایران
تاثیر محافظ برق بر جلوگیری از خرابی لوازم خانگی
سادهترین و ارزانترین راه برای جلوگیری از خرابی لوازم برقی در مقابل قطعی و نوسانات برق، استفاده از محافظ برق است.این محافظ ها فیوز دارند که از نوسانات برقی و ولتاژ بیش از حد محافظت می کنند.
ویژگی محافظ برق مناسب
- یک محافظ خوب که تاثیر قطعی برق در لوازم خانگی را به حداقل میرساند باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- مجهز به مدار اتوماتیک باشند که در افزایش و کاهش جریان برق مؤثر هستند.
- دو خروجی مجهز به سیستم محافظ ولتاژ در محدوده استاندارد داشته باشند.
- ازنمایشگر ال سی دی برای مشخص کردن ولتاژ و عملکرد دستگاه برخوردار باشند.
- سه چراغ نشانگر برای مشخص کردن وضعیت دستگاه داشته باشند.
- دو خروجی ارت دار استاندارد داشته باشند.
- از فیلتر حذف نویز برق شهری برخوردار باشند.
- دارای مدار تاخیر برق باشند.
- فیوز مینیاتوری داشته باشند.
برای خرید انواع لوازم خانگی ماندن خرید تلویزیون یا خرید یخچال به محصولات صنیع خانی بروید تا با بهترین قیمت و کیفیت محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
استفاده از جعبه فیوز یا همان استابلایزر برای کاهش تاثیر قطعی برق در لوازم خانگی
استفاده از جعبه فیوز یا استابلایزر میتواند در تاثیر قطعی برق بر لوازم خانگی نقش مهمی ایفا کند. این دستگاهها به عنوان محافظتکنندههای برق عمل میکنند و از لحظهی برقراری تغذیه برق به لوازم خانگی جلوگیری میکنند. با فعال شدن جعبه فیوز یا استابلایزر، نوسانات و ولتاژهای ناپایدار در شبکه برق را تنظیم میکنند و از خطرات ناشی از افزایش ولتاژ یا افت ولتاژ در دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون، یخچال، کامپیوتر و... جلوگیری میکنند. این اقدام باعث افزایش عمر مفید و کاهش خرابیهای ناشی از نوسانات برق میشود، که در نتیجه به صرفهجویی در هزینههای تعمیراتی و جلوگیری از آسیب به لوازم خانگی میانجامد. استابلایزر ها دارای حجم ولتاژ ۶KV و ۸KV می باشند که بسته به میزان لوازم برقی منزل باید بهترین را انتخاب کنید.
پیشنهاد خرید محصول:
یخچال فریزر دو قلو تکنو لایو D70i سیلور
ال ای دی ایکس ویژن مدل 32XS510 سایز ۳۲ اینچ
چه زمانی بهتر است لوازم برقی را از برق بکشیم؟
بهتر است لوازم برقی را زمانی که استفاده نمی کنید از برق بکشید تا دچار نوسانات نشوند. ولی باید توجه داشته باشید که این موضوع را نمی توان برای تمام وسایل برقی منزل اجرا نمود. بلکه شما فقط میتوانید وسایلی را از برق بکشید که به طور مداوم از آنها استفاده نمیکنید. به طور مثال اگر یخچال فریزر و یا ساید بای ساید را از برق بکشید، مواد غذایی فاسد شده و این کار برای جلوگیری از خطرات قطع برق بر یخچال مناسب نیست. ولی بعد از استفاده از تلویزیون، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، ماکروفر و... ، میتوانید آن ها را از برق بکشید تا علاوه بر جلوگیری از خرابی آن ها، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنید.
استفاده از گارانتی برای کاهش خسارت در هنگام قطعی برق
استفاده از گارانتی برای لوازم برقی میتواند به عنوان یک راهکار موثر برای کاهش خسارت در هنگام قطعی برق مطرح شود. وقتی یک محصول برقی دارای گارانتی است، در صورت بروز هرگونه مشکل یا خرابی در طی دوره گارانتی، کاربر میتواند به تعمیرات رایگان یا تعویض محصول مراجعه کند. این امر به کاربران اطمینان میدهد که در صورت قطعی برق یا حوادث ناگهانی دیگر، خسارتهای مالی ناشی از خرابی لوازم برقی را کاهش میدهند. بنابراین، انتخاب محصولاتی که دارای گارانتی معتبر و کارآمد هستند، میتواند به کاربران کمک کند تا در مواجهه با خسارات احتمالی به دنبال قطعی برق، بهترین تصمیمات را بگیرند و ریسکهای مرتبط با خرید و استفاده از لوازم برقی را کاهش دهند.
حتما بخوانید: ۷ نکته برای جلوگیری از برفک یخچال
سوالات متداول
استفاده از یک UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) میتواند لوازم خانگی شما را در برابر قطعی برق محافظت کند. همچنین، استفاده از یک حفاظتگر نوسانات و نصب سیستمهای حفاظتی الکتریکی نیز میتواند به محافظت از لوازم خانگی کمک کند.
بله، قطعی برق میتواند به دستگاههای هوشمند و اینترنت اشیاء (IoT) نیز آسیب برساند. این دستگاهها ممکن است حساستر باشند و در صورت قطعی برق، ممکن است به مشکلات عملکردی برخورد کنند یا حتی خراب شوند.
پس از قطعی برق، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که محیط امن است، سپس دستگاههای الکتریکی را خاموش کرده و اتصال آنها را از پریز جدا کنید. سپس پس از بازگشت برق، دستگاهها را یکی یکی روشن کنید.