| نویسنده : ابوالفضل علی خواه

علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی

مقدمه

ماشین لباسشویی یکی از لوازم لاینفک هر خانه می ‌باشد. همچنین مشکلات رایجی بعد از خرید ماشین‌ های لباس ‌شویی وجود دارد. که از جمله می‌ توان به خالی نشدن آب ماشین لباس‌ شویی اشاره کرد. تخلیه نشدن آب ماشین لباس ‌شویی یکی از پیچیده‌ ترین مشکلات می باشد. بدین ‌معنا که دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌ شود آب ماشین لباس ‌شویی تخلیه نشود بنابراین اگر به ‌دنبال علت تخلیه نشدن آب ماشین لباس ‌شویی هستید تا انتهای این مطلب با مجموعه صنیع خانی همراه باشید. تا به ‌طور کامل با تمام دلایل تخلیه نشدن آب لباس‌ شویی آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی : راهنمای خرید ماشین لباسشویی - در هنگام خرید ماشین لباسشویی چه نکاتی را باید توجه داشته باشیم؟

 

دلیل خالی نشدن آب ماشین لباسشویی چیست

دلیل خالی نشدن آب ماشین لباسشویی چیست؟

 قبل‌ از این ‌که انواع دلایل خالی نشدن آب ماشین لباس ‌شویی را برای شما مطرح کنیم ممکن است شما هم‌ اکنون که دارید این مطلب را مطالعه می‌ کنید ماشین لباس‌ شویی شما فرآیند خود را طی کرده و آب آن تخلیه نشده است و به ‌دنبال راه ‌حلی برای تخلیه سریع آب ماشین لباسشویی می ‌باشید.

 تولید کنندگان ماشین لباس‌ شویی یک دریچه فیلتر برای تخلیه آب ماشین‌ های لباس ‌شویی طراحی کرده‌اند به‌ گونه‌ای که زمانی‌ که این دریچه فیلتر باز شود آب ماشین لباس‌ شویی تخلیه خواهد شد. این دریچه در قسمت جلو و پایین ماشین لباسشویی معمولاً تعبیه می ‌شود و شما می ‌توانید با باز کردن آن به ‌راحتی آب ماشین لباس ‌شویی را تخلیه کنید همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر در داخل آشپزخانه دارید از ماشین لباس‌ شویی استفاده می ‌کنید بهتر است که اگر از فرش یا موکت استفاده می‌ کنید آن‌ها را جمع کرده و همچنین کف شور آشپزخانه را نیز باز نمایید.

 همچنین برخی از تولید کنندگان شیلنگ هایی را در کنار دریچه فیلتر تعبیه می‌ کنند که شما می‌ توانید با اتصال شیلنگ‌ های بلند تر به آن‌ به‌ راحتی آب داخل ماشین لباس‌ شویی را در مسیری که می ‌خواهید تخلیه شود، تخلیه آن را انجام دهید.

 حال بریم به سراغ  سوالات پرتکرار مصرف‌ کنندگان ماشین لباس‌شویی که با این عناوین مطرح می‌ شود علت تخلیه نشدن آب ماشین لباس‌شویی چیست؟ چرا آب لباس‌شویی خالی نمی ‌شود؟ دلیل این ‌که لباس‌شویی تخلیه نمی‌ کند چیست؟ و سؤالات این ‌چنینی که همه و همه مربوط به عدم تخلیه آب ماشین لباس‌ شویی می ‌باشد چند دلیل عمده وجود دارد که باعث تخلیه نشدن آب ماشین لباس ‌شویی می ‌شود.

1- مسدود بودن پمپ تخلیه آب ماشین لباس‌شویی

 رایج ترین دلیلی که باعث می‌ شود آب ماشین لباس ‌شویی تخلیه نشود مسدود بودن پمپ مخصوص تخلیه است. این اتفاق برای بسیاری از افراد رخ می‌ دهد که برخی از اشیاء درون جیب های لباس ‌ها باقی می‌ ماند و زمانی‌ که این اشیاء درون ماشین لباس ‌شویی بیفتند اگر از فیلتر لباس‌ شویی عبور کنند مسیر خود را تا پمپ تخلیه طی خواهند کرد و در زمان رسیدن به آن باعث ایجاد گرفتگی ها در پمپ تخلیه می ‌شوند. بنابراین مجموعه صنیع خانی به شما پیشنهاد می ‌کند که هر چند ماه یک‌ بار نسبت‌ به تمیز کردن پمپ تخلیه آب ماشین لباس ‌شویی اقدام شود. این اتفاق علاوه ‌بر این ‌که بر افزایش طول عمر ماشین لباس ‌شویی کمک می‌ کند همچنین باعث می ‌شود تا فرایند شست و شوی ماشین لباس ‌شویی نیز با کیفیت بهتری صورت پذیرد

 ۲-خراب شدن پمپ تخلیه

 همه ما به ‌خوبی می ‌دانیم که پمپ تخلیه وظیفه آن خالی کردن آب داخل ماشین لباس‌ شویی می ‌باشد. همان ‌طوری‌که در بالا نیز گفته شد گاهی اوقات برخی از اشیاء و وسایلی که در داخل لباس ‌ها باقی می مانند مسیر خروج را به سمت پمپ تخلیه طی می‌ کند. با توجه به برخورد این اشیاء به پره ‌های پمپ باعث ایجاد آسیب‌ های جدی و خراب شدن پمپ می‌ گردد به‌ همین دلیل پمپ از فعالیت می ‌ایستد و باعث تخلیه نشدن آب ماشین لباس‌شویی می‌ گردد

 گاهی اوقات نیز پمپ‌ ها در طول زمان بدلیل عملکرد زیاد و همچنین اصطکاکی که با آب ایجاد می ‌کند باعث فرسایش می‌ گردد. درنتیجه این ‌گونه پمپ‌ ها نیازمند تعویض می ‌باشد که در ادامه نسبت ‌به نحوه انجام و فرآیند توضیح خواهیم داد.

چگونگی تعویض پمپ تخلیه لباسشویی

 چگونگی تعویض پمپ تخلیه لباسشویی

 خب همون‌ طور که در بالا اشاره کردیم گاهی از اوقات ما نیاز داریم تا نسبت ‌به تعویض پمپ تخلیه ماشین لباس‌ شویی اقدام کنیم. همه ما به‌ خوبی می ‌دانیم که ماشین لباس ‌شویی با استفاده از برق فعالیت خود را انجام می ‌دهد. بنابراین قبل‌ از تعویض پمپ تخلیه آب ماشین لباس‌شویی باید مسیر ارتباطی برق را قطع کنیم تا با خطرات برق مواجه نشویم. همچنین می‌ بایست اگر در داخل مخزن ماشین لباس‌ شویی و همچنین داخل لگن آن آب باقی ‌مانده باشد آب آن را تخلیه کنیم که این اتفاق هم می‌ تواند به‌ صورت استفاده از ۱ شیلنگ از داخل لگن به بیرون باشد و یا همچنین می‌ توانید با باز کردن فیلتر این اتفاق را انجام دهید.

 در داخل ماشین لباس‌شویی ها ۳ پنل وجود دارد که شما ابتدا باید پنل بالا را باز کرده که معمولاً پشت ماشین لباس‌ شویی تعبیه می ‌شود. همچنین بعد از آن می ‌بایست پنل کنترل باز گریده و در نهایت پنل جلوی ماشین لباس‌ شویی نیز که پمپ تخلیه به آن متصل است را نیز باید باز کنید.

 بعد از باز کردن پنل ها سپس به خارج کردن پمپ تخلیه اقدام کنید. در نظر داشته باشید که پمپ تخلیه معمولاً به بدن با پیچ بسته می‌ شود و همچنین لوله و اتصالات برق نیز بر آن وجود دارد که ابتدا باید اتصالات را جدا کرده و سپس پیچ‌ ها را باز کنید و در نهایت پمپ از داخل ماشین لباس‌شویی خارج گردد. در نهایت پمپ جدید را با پمپ قدیمی تعویض کرده و تمام مراحلی را که از ابتدا گفته شد به ‌صورت معکوس انجام دهید و در نهایت پنل ها را ببندید.

 3- گرفتگی محل خروج آب

 گاهی اوقات برخی از لباس ‌های کوچک و یا اجسام که در داخل ماشین لباس ‌شویی قرار دارند در محل تخلیه آب ماشین لباس‌شویی یا محل خروجی آب لگن قرار می ‌گیرد و باعث مسدود شدن محل خروج آب می‌ شود گاهی اوقات نیز مشاهده شده‌ است که پرز ها و رسوباتی که ناشی از لباس ‌ها و آب ‌ها هستند نیز این مشکل را به وجود می ‌آورند. بنابراین گاهی اوقات نیز حتماً باید شلنگ مخصوص تخلیه آب ماشین لباس‌ شویی و همچنین فیلتر تخلیه و لوله ‌های فاضلاب متصل به ماشین چک شود زیرا مشاهده شده‌ است که گاهی از اوقات شلنگ تخلیه از ماشین لباس‌شویی جدا می ‌شود به‌ همین دلیل پیشنهاد می ‌شود که شلنگ هایی که برای تخلیه در نظر گرفته می ‌شود خیلی کوتاه یا بلند نباشد که در صورت بلندی باعث تا خوردن و مسدود شدن خروجی آب و یا گاهی اوقات در صورت کوتاه بودن باعث جدا شدن از دستگاه می ‌شود.

 در خصوص طوله خرطومی که برای تخلیه در نظر گرفته می ‌شود باید بدانید که حداکثر باید ۳ متر باشد.

 4- محدودیت و گرفتگی فیلتر

 فیلتر ماشین ‌های لباس ‌شویی فضا هایی هستند که معمولاً پرز ها و اجسام کوچکی که در داخل لباس ‌ها وجود دارند در این فضا ذخیره می ‌شوند که در صورت زیاد شدن این اجسام در داخل فیلتر ها باعث مسدود شدن فیلتر ها می‌ گردد. بنابراین توصیه می ‌شود که به ‌صورت مقطعی و مستمر نسبت ‌به تمیز کردن ماشین فیلتر ماشین لباس ‌شویی اقدام شود.

 فیلتر ها با توجه به برند تولید شده معمولاً در پایین ماشین لباس‌ شویی تعبیه می‌ شوند که برای باز کردن آن‌ ها کافی است تا فیلتر را بر خلاف عقربه‌ های ساعت بچرخانید همچنین نیز توجه داشته باشید که هنگام باز کردن فیلتر مقداری آب درون آن وجود دارد که باعث خیسی اطراف ماشین لباس‌ شویی می‌ گردد.

 ۵- سیستم میکروسوئیچ (کلید درب لباسشویی)

 کلید درب ماشین لباس‌ شویی به‌ گونه ‌ای طراحی می‌ شود که مانع فعالیت ماشین لباس‌ شویی در زمان باز بودن آن کلید می ‌گردد. بنابراین در صورتی‌ که این کلید خراب شده باشد ماشین نیز فعالیت خود را انجام نمی ‌دهد. همچنین اگر درب باز باشد ماشین لباس‌ شویی از فعالیت باز می ‌ایستد. معمولاً قفل کلید های در های ماشین ‌های لباس ‌شویی به ۲ مشکل الکتریکی و مکانیکی برخورد می‌ کنند که اگر این مشکل به ‌صورت الکتریکی باشد باید سیستم سیم ‌کشی ماشین لباس‌شویی مورد بررسی قرار بگیرد و هم چنین اگر مشکل به‌ صورت مکانیکی باشد باید نسبت ‌به تعمیر و یا تعویض قفل کلید درب ماشین لباس‌ شویی اقدام شود.

 ۶- خرابی شیر الکتریکی

 بسیاری از اوقات نیز دلیل جمع شدن آب در داخل لگن ماشین لباس ‌شویی و یا به ‌طور کلی تخلیه نشدن آب موجود در لگن می‌ تواند ناشی از خراب شدن شیر الکتریکی مخصوص تخلیه آب ماشین لباس‌ شویی باشد شیر های الکتریکی به‌ گونه ‌ای طراحی می‌ شوند که میزان آب لازم جهت شست و شو در داخل دیگ را مشخص می‌ کنند بنابراین در صورتی ‌که این قطعه خراب شده باشد می ‌توانید منشأ خرابی آن را در مسدود بودن فیلتر یا مشکل سیستم برق‌ رسانی ماشین لباس‌شویی جستجو کنید. در صورتی ‌که شیر الکتریکی خراب شده باشد ابتدا دستگاه را از برق جدا کرده و نسبت‌ به باز کردن پنل عقب به ماشین لباس‌ شویی اقدام کنید و بعد از آن می ‌توانید شیر الکتریکی را بررسی کرده و در صورت یافتن مشکل در آن نسبت ‌به رفع مشکل اقدام کنید.

 ۷- مواد شوینده‌ی نا مناسب

 برخی از مواد شوینده هستند که باعث ایجاد کف زیاد می‌ شوند و در صورتی ‌که از این ‌گونه مواد شوینده بسیار استفاده شود می ‌توانند در عملکرد پنل ماشین لباس ‌شویی اختلال ایجاد کنند که در نهایت باعث تخلیه نشدن آب لباس ‌شویی می ‌گردد.

 ۸- خراب شدن برد و تایمر

 از جمله دلایل دیگری که می ‌توان برای عدم تخلیه آب ماشین لباس‌ شویی عنوان کرد و خراب شدن برد و تایمر ماشین لباس‌ شویی ها می ‌باشد این قطعه که از آن به ‌عنوان مغز لباس‌ شویی نیز یاد می ‌شود وظیفه ارسال تمامی دستورات لازم برای اجرای انواع فعالیت ‌ها در بخش‌ های مختلف ماشین لباس‌شویی می ‌باشد و در صورتی ‌که این برد یا تایمر دچار مشکل شود می‌ تواند باعث تخلیه نشدن آب گردد.

 در نهایت

مجموعه صنیع خانی در این بخش تلاش کرده ‌است تا انواع دلایل مختلفی که باعث می ‌شود تا ماشین لباس‌ شویی نسبت‌ به تخلیه نا توان باشد و به ‌طور کلی علت تخلیه نشدن آب ماشین لباس ‌شویی را برای شما مطرح کند. همچنین مجموعه صنیع خانی یکی از بزرگ‌ ترین مراکز عرضه انواع لوازم خانگی با انواع ضمانت‌ نامه ‌های سلامت و اصالت کالا در خدمت شما می‌ باشد که شما می ‌توانید هر گونه لوازم خانگی که مد نظر دارید را تهیه کنید.

تگ ها:
علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی
لینک صفحه:

مقالات مرتبط

Related Article

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید